UTAS BLOG

Mi a Flyboy platform?

A Flyboy összeköti az üres helyekkel rendelkező pilótákat, akik meg akarják osztani repülési költségeiket azokkal az utasokkal, akik ugyanazokat az utazásokat szeretnék megtenni.

Hová repüljek?

Bárhova repülhetsz!A jó hír az, hogy csak Magyarországot tekintve több mint 100 repülőtér működik. Azonban ezt a tevékenységet csak magánpilóták folytathatják, kis repülőgépekkel végrehajtva, melynek előnye a kisebb távolságok, ahol nincsenek nemzeti vagy transznacionális járatok.

Hogyan csatlakozhatok a Flyboy közösséghez?

Regisztrálj ingyen és csatlakozz a Flyboy közösségéhez.

Flyboy , a hagyományos légitársaságok versenye?

Nem, a közös teher mellett történő repülés nem egyenlő a normál tömegközlekedéssel.

Egy magánpilóta megengedheti hogy az utasokkal megosztja költségeit?

Igen, 2014. január óta ezt a törvényt a 379/2014 / EK rendelet európai szinten összehangolta:
“Az 5. cikk (1) és (6) bekezdésétől eltérve az alábbi, nem bonyolult légi járművek üzemeltetése végezhető a a VII. mellékletben: a) magánszemélyek által üzemeltetett, megosztott költségű járatok, feltéve, hogy a közvetlen költségeket megosztják a légi jármű valamennyi utasában, beleértve a pilótát is, és hogy a közvetlen költségeket hordozó személyek száma nem haladja meg a hatot “.

Ezenkívül az EASA (Európai Repülésbiztonsági Ügynökség) egy tanulmányt tett közzé, amely meghatározza az e tevékenységre vonatkozó pilóta és utaskódexet. (Külön menüpontban megtalálható)

Hogyan találhatom meg a megfelelő pilótát vagy repülési lehetőséget?

Miután létrehozta fiókját, és jóváhagyta ezt a fiókot a Flyboy -nál, lehetőséget kap arra, hogy keressen a pilóták által feltöltött utazási lehetőségek között. A Flyboy keresője lehetővé teszi az utasok számára az indulás és az érkezés helyének, valamint az utazás időpontjának megfelelő keresést. Ezenkívül megjelenik a pilóták profilján az az elérhetőség, ahol az utasok kapcsolatba léphetnek a pilótával a Flyboy levél útján. Végül, az utasok számára egy “repülési kérelem” rész áll rendelkezésre. Ezúton kapcsolatba léphet a pilótával és a Flyboy -mailen keresztül repülőútra vonatkozó kérelmet küldhet.

Hogyan foglalhatok egy rendelkezésre álló helyet egy repülőgépre?

Ha megtalálja az Önt érdeklő járatot, kérdéseket tehet fel a pilóta számára a “kérdés / megjegyzés a pilóta felé”, vagy kérhet egy foglalási kérelmet a pilóta számára, melyet ő elfogadhat vagy elutasíthat.

Az utasra jutó árnak függetlennek kell lennie az utasok tényleges számától.

Helyhez kötött fix árat választottunk. Valójában ez az, ami a Flyboy -keresést egyszerűsíti az utas oldalán. Ez az a módszer, amely maximalizálja az utasok megtalálásának esélyeit, akik úgy érzik majd, mintha pontosan fizetnének egy helyért (mint a vonaton!).

Például: egy utazás esetén, ha a repülés költségei becslések szerint 40.000-Ft, és ha 3 utasra van szüksége, egy hely árát meg kell jelölnie maximum 10.000-Ft-ban. Ha csak egy személy foglal helyet, akkor is csak 10.000-Ft-ot kérhet, és a pilóta viseli a többi költséget.

Egy másik fontos szempont a hirdetésben feltüntetett ár a repülési költségek becslésén alapul.
A repülés végén, a tényleges költségek ismeretében, ha ezek eltérnek a becsléstől, ki kell igazítani az utasok részesedését. Azonban az utasnak felszámított díjak nem lehetnek magasabbak, mint a hirdetésben közzétettek, így nincs rossz meglepetés.

A pilóta többet igényelhet a Flyboy weboldalán hirdetett árnál?

Nem! Mint pilóta a regisztráció során elfogadta a platform feltételeit, hogy nem változtathat az oldalon eredetileg meghirdetett árakon, ha a költségek nagyobbak lennének az eredetileg tervezettnél. A pilóta ezért helyesen becsülje meg az utazás költségeit. Ha a költségek alacsonyabbak a becslésnél, akkor minden utasnak kevesebbet kell fizetnie.
A pilóta beleegyezik abba, hogy az utasoktól az eredetileg bejelentett összegnél nagyobb összeget nem igényel, még akkor sem, ha a költségek a pilóta által vártnál magasabbak voltak. A pilóta feladata az utazás költségeinek megbecslése.

A pilóta visszavonhatja a járatom?

Igen, a Flyboy nem légitársaság, így a járatok bármikor visszavonhatók. A pilóta az egyetlen parancsnok a fedélzeten, ő megítélése szerint megszüntetheti vagy áthelyezheti az időjárás vagy más ok miatt.

Megszakíthatom az utazást?

Igen, bármikor dönthet úgy, hogy visszavonja, és nem vesz részt a lefoglalt repülésen.

Lehetséges,hogy a pilóta megtagadja a részvételemet a repülésen?

Igen, a pilóta az egyetlen parancsnok a fedélzeten, ha úgy véli, hogy veszélyt jelent a repülés biztonságára, vagy nem követi az utasításokat (biztonság, poggyász súlya stb.), amelyet ő ad dönthet úgy, hogy nem hagyja, hogy a repülőgépre szálljon.

Meg tudok győződni arról, hogy a pilóta “jó pilóta”?

Igen, az oldalon található együttműködési rendszer lehetővé teszi minden egyes résztvevő részére, aki együtt utazott, hogy véleményt adjon az utasról és a pilótáról.

Biztos hogy jó ötlet, hogy egy magángépen utazzak?

Igen, minden pilóta, aki repülőgépet bérel vagy saját géppel rendelkezik, felelősségbiztosítással kell rendelkeznie az utasokra és harmadik félre kiterjedően.