PILOT BLOG

Mi a Flyboy platform?

A Flyboy összeköti az üres helyekkel rendelkező pilótákat, akik meg akarják osztani repülési költségeiket azokkal az utasokkal, akik ugyanazokat az utazásokat szeretnék megtenni.

Hová repüljek?

Bárhova repülhetsz!A jó hír az, hogy csak Magyarországot tekintve több mint 100 repülőtér működik. Azonban ezt a tevékenységet csak magánpilóták folytathatják, kis repülőgépekkel végrehajtva, melynek előnye a kisebb távolságok, ahol nincsenek nemzeti vagy transznacionális járatok.

Hogyan csatlakozhatok a Flyboy közösséghez?

Regisztrálj ingyen és csatlakozz a pilóták közösségéhez.

Hogyan találhatok olyan utasokat, akik ugyanazt az utat szeretnek repülni amit én?

Miután létrehozta fiókját, és jóváhagyta ezt a fiókot a Flyboy-nál, lehetőséget kap arra, hogy közzétegyen egy közleményt, amelyet az utasok láthatnak. A Flyboy keresője lehetővé teszi az utasok számára az indulás és az érkezés helyének, valamint az utazás időpontjának megfelelő keresést. Ezenkívül megjelenik a pilóták profilján az az elérhetőség, ahol az utasok kapcsolatba léphetnek Önnel a Flyboy levél útján. Végül, az utasok számára egy “repülési kérelem” rész áll rendelkezésre. Ezután kapcsolatba léphet azokkal az utasokkal, akik a Flyboy -mailen keresztül repülőútra vonatkozó kérelmet küldtek.

Kötelezően el kell fogadnom az utasok foglalási kérését?

Nem, te vagy az egyetlen parancsnok a fedélzeten, szabadon fogadhatsz vagy utasíthatsz el utasokat.

Flyboy, a hagyományos légitársaságok versenye?

Nem, a közös teher mellett történő repülés nem egyenlő a normál tömegközlekedéssel.

Egy magánpilóta megengedheti hogy az utasokkal megosztja költségeit?

Igen, 2014. január óta ezt a törvényt a 379/2014 / EK rendelet európai szinten összehangolta:
“Az 5. cikk (1) és (6) bekezdésétől eltérve az alábbi, nem bonyolult légi járművek üzemeltetése végezhető a a VII. mellékletben: a) magánszemélyek által üzemeltetett, megosztott költségű járatok, feltéve, hogy a közvetlen költségeket megosztják a légi jármű valamennyi utasában, beleértve a pilótát is, és hogy a közvetlen költségeket hordozó személyek száma nem haladja meg a hatot “.

Ezenkívül az EASA (Európai Repülésbiztonsági Ügynökség) egy tanulmányt tett közzé, amely meghatározza az e tevékenységre vonatkozó pilóta és utaskódexet. (Külön menüpontban megtalálható)

Hogyan lehet kiszámítani a költségmegosztást?

A helyszíni ár kiszámítása az alábbiak szerint történik: a repülési költségek összege osztva a repülőgépen (beleértve a pilótát)található ülések számával (max 6 fő).

Az utasra jutó árnak függetlennek kell lennie az utasok tényleges számától.

Helyhez kötött fix árat választottunk. Valójában ez az, ami a Flyboy -keresést egyszerűsíti az utas oldalán. Ez az a módszer, amely maximalizálja az utasok megtalálásának esélyeit, akik úgy érzik majd, mintha pontosan fizetnének egy helyért (mint a vonaton!).

Például: egy utazás esetén, ha a repülés költségei becslések szerint 40.000-Ft, és ha 3 utasra van szüksége, egy hely árát meg kell jelölnie maximum 10.000-Ft-ban. Ha csak egy személy foglal helyet, akkor is csak 10.000-Ft-ot kérhet, és a pilóta viseli a többi költséget.

Egy másik fontos szempont a hirdetésben feltüntetett ár a repülési költségek becslésén alapul.
A repülés végén, a tényleges költségek ismeretében, ha ezek eltérnek a becsléstől, ki kell igazítani az utasok részesedését. Azonban az utasnak felszámított díjak nem lehetnek magasabbak, mint a hirdetésben közzétettek, így nincs rossz meglepetés.

A repülési költségek szerint:

Ha bérelsz egy repülőgépet: ezek a repülőgép bérleti dija, üzemanyag, leszállás díja és a parkolási díj együttes költségei.

Ha tulajdonosa vagy: Csak a közvetlen költségeket oszthatod meg, azaz az üzemanyagot, a leszállási díj és parkolási díj együttes költségeit.

Megszakíthatok egy repülést?

Igen, te vagy a parancsnok a fedélzeten, törölheted vagy elhalaszthatod a repülést az időjárás vagy bármely más ok miatt. Csak tájékoztatni kell az utasokat a lehető leghamarabb.

Elutasíthatom az utasokat, hogy felszálljanak a gépemre?

Igen, te vagy a parancsnok a fedélzeten, ha úgy érzed, hogy az utas veszélyezteti a repülés biztonságát, ha az nem tartja be az utasításaidat akkor szabadon dönthetsz arról, hogy részt vehet e a repülésen vagy kizárod abból.

A pilóta többet igényelhet a Flyboy weboldalán hirdetett árnál?

Nem! Mint pilóta a regisztráció során elfogadtad a platform feltételeit, hogy nem változtatsz az oldalon eredetileg meghirdetett árakon, ha a költségek nagyobbak lennének az eredetileg tervezettnél. A pilóta ezért helyesen becsülje meg az utazás költségeit. Ha a költségek alacsonyabbak a becslésnél, akkor minden utasnak kevesebbet kell fizetnie.

Meg tudok győződni arról, hogy az utas “jó utas”?

Igen, az oldalon található együttműködési rendszer lehetővé teszi minden egyes résztvevő részére, aki együtt utazott, hogy véleményt adjon az utasról és a pilótáról.