A pilóta ellenőrző listája

Az EASA-val együtt a Flyboy csapat a pilóták számára egy ellenőrzőlistát is készített. Ezzel tájékoztatják a pilótát, hogyan viselkedjenek az utasok szállítása során egy Flyboy repülés alatt. Ezért a Flyboy arra kéri a pilótákat, hogy tartsák tiszteletben a biztonsági listát és a logisztikát. A cél az, hogy a repülés alatti utazás a lehető legjobb körülmények között történjen mind a pilóta, mind az utasok számára.

1. Utasfoglalás után:

-Vegye fel a kapcsolatot az utasokkal telefonon / cseteléssel, hogy megismerhesse őket – Magyarázd el az utasnak, hogy az időjárás vagy bármely más ok miatt előfordulhat a járat törlése – Adjon tanácsot az utas számára logisztikai szempontból a repülőtérre való kijutást megközelítést illetően, kérjen adatokat az utas(ok) testsúlyára, csomagok számára, súlyára vonatkozóan, tájékoztassa a maximum súlyhatárokról.

2. A járat előtti napon:

-Tájékoztassa az utast az időjárási adatokra vonatkozóan, tájékoztassa arról, hogy szükség esetén a járat akár törlésre is kerülhet.
– Győződjön meg róla, hogy az utas időben érkezik a repülőtérre, minimum indulás előtt fél órával jelenjen meg.
– Ismételje meg az utasnak a logisztikai tájékoztatást, tanácsokat

3. Mielőtt felszállna a gépre:

-Szánj időt az utasra, hogy magyarázd el egy térképen a repülési útvonalat melyet megtervezve követünk – Magyarázd el az utasnak, mit tud vagy nem tud, mit lehet és mit nem lehet a fedélzeten.

4. A gépen végezze el az utasok tájékoztatását az alábbiakban:

-felszerelés, övcsatlakoztatás, ajtónyitás és zárás szabályai -ellenőrzések (magyarázza az utas számára, mit nem szabad, mihez nem nyúlhat) -Mondja meg az utasnak, hogy ne beszéljen, amikor a pilóta használja a rádiót -Ismertesse a vészhelyzeti leszállási helyzetben követendő eljárást – Mondja el, mit kell tennie a stressz vagy a rosszullét esetén, és emlékeztesse az utasokat ne habozzon figyelmeztetni a pilótát (a pilóta kínál neki egy hánytató tasakot) -Tájékoztassa az utast arról, hogyan vehet részt a repülés zavartalan működésében (a pilóta tájékoztathatja az utast arról, hogyan segíthet)